Ucraina: 67 de civili, înmormântați într-o groapă comună în apropiere de Kiev; capitala face provizii de alimente

  • 13 Martie 2022 17:57
Ucraina: 67 de civili, înmormântați într-o groapă comună în apropiere de Kiev; capitala face provizii de alimente

Un număr de 67 de civili au fost înmormântați într-o groapă comună în orașul Bucha, în apropiere de Kiev, capitala Ucrainei, după luptele grele din zonă între forțele ucrainene și invadatorii ruși, relatează DPA, preluat de Agerpres.

Într-o înregistrare video publicată de agenția ucraineană de presă UNIAN se vede cum sacii negri de plastic cu cadavrele sunt transferați dintr-un camion într-o groapă. Un doctor citat de media ucrainene a spus că nu toate cadavrele au fost identificate.

Conform autorităților ucrainene, mai multe clădiri rezidențiale au fost distruse de bombardamente în acest oraș situat la nord-vest de Kiev.

Anterior, un video cu o groapă comună din orașul asediat Mariupol a ajuns în media din întreaga lume, arătând impactul invaziei începute la 24 februarie.

ONU a transmis recent că peste 570 de civili au fost uciși, însă guvernul ucrainean estimează că bilanțul morților este mult mai mare.

În același timp, șeful adjunct al administrației capitalei, Valentin Mondrivski, a spus că Kievul se pregătește pentru o posibilă blocadă din partea trupelor ruse, astfel că au fost făcute rezerve de alimente pentru a-i hrăni pe cei două milioane de locuitori rămași în oraș.

"Acești două milioane de locuitori din Kiev care nu și-au părăsit locuințele nu vor fi lăsați singuri", a afirmat el.

Autoritățile și mediul de afaceri au făcut tot posibilul pentru a deschide magazinele și farmaciile în ultimele zile și pentru a menține prețurile "la un nivel accesibil", a mai declarat oficialul.

Luptele grele continuă la nord-vest și la est de Kiev, iar mulți se tem că trupele ruse ar putea înconjura capitala în zilele următoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:0,51 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău