Ucraina: 300 de miliarde de dolari, pagubele provocate de război

  • 13 Aprilie 2022 16:46
Ucraina: 300 de miliarde de dolari, pagubele provocate de război

Autoritățile din Ucraina afirmă că pagubele provocate de război se îndreaptă spre 300 de miliarde de dolari. Banca Mondială anticipa recent că economia ucraineană aproape că se va înjumătăți în acest an.

Trimisul RRA, Mario Balint, transmite că mai sunt totuși mici afaceri care au supraviețuit și chiar s-au dezvoltat în zonele ferite de bombardamente.

Ministrul finanțelor de la Kiev, Serghei Marcenko, a anunțat că Ucraina se află în cea mai proastă situație financiară. În luna martie, cheltuielile au depășit veniturile cu 2,7 miliarde de dolari, pentru aprilie deficitul prognozat fiind de până la 7 miliarde de dolari.

Distrugerile produse de lupte în Ucraina s-ar ridica la 270 de miliarde de dolari, iar în aprilie, Ucraina va trebui să achite o dobândă pentru datoria publică de 5,6 miliarde de dolari. Diferențele dintre regiuni sunt extrem de mari.

Dacă în estul Ucrainei, devastat de război, economia, practic, nu mai există, în regiunile din vestul țării, mica industrie locală și comerțul au crescut cu aproximativ 25% datorită refugiaților. Este cazul fabricii de pâine din Ismail, a doua ca mărime din regiunea Odesa, care de la sosirea refugiaților produce și vinde cu 15% mai mult decât înainte de război.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău