Ucraina: 3 soldați au fost uciși și alți 10 răniți în confruntările cu separatiștii proruși

  • 13 Septembrie 2021 12:49
Ucraina: 3 soldați au fost uciși și alți 10 răniți în confruntările cu separatiștii proruși

Trei soldați ucraineni au fost uciși, iar alți zece au fost răniți, pe linia frontului cu separatiștii proruși, în estul țării, în weekend, a anunțat armata, relatează AFP și Barrons, potrivit News.ro

Potrivit unui bilanț întocmit de AFP din surse oficiale, cel puțin 53 de militari ucraineni au fost uciși de la începutul anului, după ce anul trecut au fost uciși 50, notează sursa citată.

În rândul separatiștilor, peste 30 de combatanți au fost declarați morți din ianuarie încoace.

Doi militari au fost uciși, iar alți zece au fost răniți sâmbătă, după ce rebeli au tras către poziții ucrainene cu sisteme de artilerie de calibru mare și lansatoare de rachete și le-au bombardat cu mine lanate din drone, a precizat duminică, într-un comunicat, armata ucraineană.

Un al treilea militar a fost ucis duminică, într-un tir inamic, a anunțat armata duminică seara, într-un comunicat separat. Majoritatea atacurlor de sâmbătă și duminică au avut loc în regiunea Donețk, se precizează în comunicat.

Ucraina se află în război, din 2014, cu separatiști, în regiunile Donețk și Lugansk, un război care a izbucnit după anexarea de către Rusia a Peninsulei Crimeea și care s-a soldat cu peste 13.000 de morți.

Rusia dezminte că-i înarmează pe separatiști, în pofida numeroaselor elemente care arată că trimite oameni, arme și bani pentru a-i susține.

În urma respectării în mare a unui armistițiu între Kiev și separatiști în a doua jumătate a lui 2020, tensiunile au crescut cu un nivel anul acesta între Ucraina și Rusia, după ce Moscova a organiat manevre cu aproximativ 100.000 de militari la frontiera ucraineană.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski aprecia vineri că este posibilă o invazie rusă a Ucrainei.

„O escaladare puternică din partea Rusiei este cel mai grav lucru care se poate întâmpla. Din nefericire, un asemenea risc există”, a subliniat el la un forum internațional, la Kiev.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău