Ucraina: 20 de răniți într-o explozie în apropierea orașului Dnipro

  • 04 Iunie 2023 10:30
Ucraina: 20 de răniți într-o explozie în apropierea orașului Dnipro

O explozie în apropierea orașului Dnipro din centrul Ucrainei a afectat sâmbătă o locuință cu două etaje, rănind 20 de persoane, inclusiv cinci copii, iar salvatorii se ocupă cu scoaterea locuitorilor care se mai află sub dărâmături, a anunțat guvernatorul regional Serhii Lisak, informează Reuters și Agerpres.

Conform unei postări pe Telegram a guvernatorului, trei din copii sunt în stare gravă. Un total de 17 persoane sunt tratați în spital.

Conform informațiilor apărute în presă, echipele de urgență au scos patru oameni de sub dărâmături în orașul cunoscut sub numele de comunitatea Pidhorodnenska. Lisak a spus că un alt copil continuă să se afle sub dărâmături. Informațiile de pe rețelele de socializare au spus că o rachetă rusească a provocat explozia și că o clădire a serviciilor de urgență a fost, de asemenea, lovită. Nu a existat nicio confirmare al unui atac cu rachete din partea oficialilor militari ucraineni. Președintele Volodimir Zelenski a scris pe Telegram că explozia s-a produs între două locuințe."Din păcate, există oameni sub dărâmături", a scris Zelenski.

"Încă o dată, Rusia demonstrează că este un stat terorist". Moscova neagă că atacurile forțelor sale militare vizează civilii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,74
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău