Ucraina: 130.000 de persoane din Kiev, în continuare fără curent; alimentarea cu electricitate, restabilită la Herson

  • 26 Noiembrie 2022 17:37
Ucraina: 130.000 de persoane din Kiev, în continuare fără curent; alimentarea cu electricitate, restabilită la Herson

Aproximativ 130.000 de persoane din Kiev, metropolă cu trei milioane de locuitori, erau încă lipsiți de electricitate sâmbătă, conform autorităților locale, citate de DPA.

Reparațiile pentru restaurarea întregii rețele ar urma să fie finalizate în 24 de ore, a precizat administrația militară din Kiev, conform căreia în acel moment toate sistemele de încălzire ar trebui să funcționeze din nou, scrie Agerpres.

În același timp, potrivit consilierului prezidențial Kirilo Timoșenko, alimentarea cu electricitate a fost restabilită în orașul Herson, din sudul Ucrainei, după eliberarea sa la începutul lunii de sub ocupația rusească.

Orașul era fără electricitate, încălzire centralizată și apă curentă de când forțele ucrainene l-au eliberat la 11 noiembrie.

Miercuri, Rusia a lansat zeci de rachete asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, producând daune severe.

Electricitatea, apa și încălzirea au fost întrerupte în multe zone din țară, existând temeri majore că astfel de servicii cruciale riscă să nu funcționeze corespunzător în lunile friguroase care urmează.

Autoritățile ucrainene restabilesc treptat alimentarea cu electricitate, ajutate și de reconectarea celor patru centrale nucleare ale țării, dar milioane de persoane sunt încă lipsite de căldură și curent electric, după aceste atacuri aeriene ale Rusiei, cele mai devastatoare de la începutul războiului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău