Ucraina: 108 femei eliberate, într-un nou schimb de prizonieri cu Rusia

  • 18 Octombrie 2022 08:30
Ucraina: 108 femei eliberate, într-un nou schimb de prizonieri cu Rusia

Un număr de 108 femei, majoritatea militari, au fost eliberate într-un nou schimb de prizonieri cu Rusia, a anunțat luni un consilier al președinției ucrainene, relatează AFP.

„Ieri, 17 octombrie, a avut loc un nou schimb pe scară largă de prizonieri de război. Un schimb deosebit de emoționant și cu adevărat special: am eliberat 108 femei din captivitate", a anunțat Andrii Iermak pe Telegram.

El a precizat că este vorba despre 11 ofițeri, 85 de femei soldat și 37 de femei evacuate de la combinatul siderurgic Azovstal din orașul Mariupol (sud-est), asediat de forțele ruse la începutul conflictului.

Iermak a afirmat că unele dintre aceste femei eliberate au fost reținute de separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei din 2019 pentru "pozițiile lor pro-ucrainene".

Unul dintre liderii separatiștilor pro-ruși, Denis Pușilin, a confirmat schimbul de prizonieri, spunând că Rusia a recuperat 110 persoane reținute de ucraineni.

În rândul celor care urmau să se întoarcă la Kiev, "două femei au refuzat să meargă în Ucraina și au decis să rămână în Rusia", potrivit acestuia, transmite Agerpres.

Între Moscova și Kiev au existat numeroase schimburi de prizonieri de la începutul războiului din Ucraina, declanșat în februarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău