Ucraina: un civil UCIS la Mariupol

  • 27 Martie 2015 17:34
Ucraina: un civil UCIS la Mariupol

Un civil a fost ucis în ultimele 24 de ore într-un bombardament la Șirokin, la 10 km de Mariupol, ultimul mare oraș din estul rebel sub controlul Kievului, a indicat vineri poliția din regiunea Donețk, loială autorităților ucrainene, informează AFP.

„La 26 martie, la 22.55, un bărbat care locuia în satul Șirokin a murit după ce a fost grav rănit într-un bombardament provenit din est”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliției regionale, Viktoria Gouts, care a acuzat de atac forțele separatiste proruse.

În pofida intrării în vigoare a unui nou armistițiu la 15 februarie, au loc ciocniri aproape zilnic în estul Ucrainei, unde conflictul a făcut peste 6.000 de morți în 11 luni.

Mulți se tem ca Mariupol, port strategic la Marea Azov, să nu devină următoarea țintă a rebelilor. Capturarea sa de către separatiști ar constitui o etapă cheie pentru crearea unui acces terestru între Rusia și Crimeea. Peninsula, deși anexată de Moscova, a rămas extrem de dependentă de Kiev în ceea ce privește aprovizionarea sa cu apă și electricitate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al armatei ucrainene, Andrii Lâsenko, un soldat a fost de asemenea rănit în ultimele 24 de ore în estul separatist.

„Situația se stabilizează, nu am înregistrat cazuri de folosire a artileriei sau a blindatelor de partea inamicului în cursul ultimelor 24 de ore”, a spus el, precizând totuși că situația rămâne „tensionată”.

În cel mai recent raport al său, publicat joi, Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a notat la rândul său că „luptele continuă în jurul aeroportului din Donețk”, aflat în mâinile rebelilor din ianuarie, după luni de lupte crâncene.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău