Ucraina: Nadia Savcenko, primul discurs în Parlament

  • 31 Mai 2016 12:53
Ucraina: Nadia Savcenko, primul discurs în Parlament

Aviatoarea ucraineană Nadia Savcenko, revenită recent în Ucraina, după ce a fost încarcerată timp de doi ani în Rusia și condamnată la 22 de ani de închisoare, a susținut, marți, în Parlamentul de la Kiev, primul său discurs în calitate de deputat, din partea partidului Batkivșcina. Savcenko a dezlipit de pe tribuna parlamentară bannerul cu chipul său…

Aviatoarea ucraineană Nadia Savcenko, revenită recent în Ucraina, după ce a fost încarcerată timp de doi ani în Rusia și condamnată la 22 de ani de închisoare, a susținut, marți, în Parlamentul de la Kiev, primul său discurs în calitate de deputat, din partea partidului Batkivșcina. Savcenko a dezlipit de pe tribuna parlamentară bannerul cu chipul său și mesajul "Libertate pentru Nadia Savcenko" și a lipit un altul, pe care apar militarii uciși în războiul din Donbas.

"Voi dezlipi portretul meu de pe tribună și voi pune un altul, cu fețele soldaților uciși, astfel încât să vă privească în ochi" - a declarat Savcenko, adresându-se parlamentarilor ucraineni. Nadia Savcenko a venit în sala de ședințe a Parlamentului afișând un drapel ucrainean și a promis de la tribună că nu va permite ca deputații să îi uite pe cei care au murit pentru independență pe Maidan sau în Donbas.

â"Nu vă voi permite, celor care stați în fotolii, să îi uitați pe băieții care au murit în Donbas. Nimeni nu este uitat, nimic nu se iartă. Ei stau alături de noi, pentru Ucraina, și ei vor fi intrat în mormânt doar atunci când vom obține acea Ucraină pentru care au murit și la care visăm" - a declarat Savcenko, în mesajul adresat celorlalți parlamentari ucraineni. Savcenko și-a încheiat discursul intonând imnul național al Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău