Ucraina: Lupte interne între separatiști. Un lider a fost ucis

  • 24 Mai 2015 21:12
Ucraina: Lupte interne între separatiști. Un lider a fost ucis

Moartea a unui lider separatist din estul Ucrainei este rezultatul luptelor interne dintre rebeli, a afirmat duminică președinția de la Kiev, transmite Agerpres.

Aleksei Mozgovoi, comandant al batalionului rebel Prizrak ('Fantoma') angajat în cele mai crâncene lupte ale conflictului ucrainean, a fost ucis sâmbătă seara în apropierea localității Alcevsk, la 40 km de Lugansk, în urma unui atac ce a vizat vehiculul în care acesta se afla.

'În teritoriile ocupate din regiunea Lugansk luptele interne dintre rebeli continuă', a declarat Oleksandr Motuzianik, purtător de cuvânt al administrației prezidențiale de la Kiev pe problema operațiunilor din estul ucrainean, potrivit agenției Unian.

'Șeful grupării rebele Prizrak era de mai mult timp în conflict cu conducerea așa-zisei republici populare Lugansk. Nu este pentru prima dată când șefii rebelilor sunt uciși ca rezultat al luptelor pentru împărțirea sferelor de influență', a adăugat Motuzianik.

Procurorul general adjunct al autoproclamatei republici Lugansk, Serghei Gorenko, a declarat însă că 'una din versiunile studiate este cea a unui act de sabotaj comis de un grup ucrainean', în timp ce, la Moscova, deputatul Franț Klincevici, membru al Comisiei pentru apărare din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), a afirmat că, în spatele uciderii lui Mozgovoi, se află 'mâna serviciilor speciale occidentale, în principal a celor americane'.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău