Uciderea unui preot catolic de către un refugiat ruandez reaprinde dezbaterea privind imigrația în Franța

  • 10 August 2021 15:30
Uciderea unui preot catolic de către un refugiat ruandez reaprinde dezbaterea privind imigrația în Franța

Uciderea de luni a unui preot catolic de către un solicitant de azil din Rwanda, o crimă care a zguduit Franța, a reaprins în această țară dezbaterea privind imigrația cu puțin peste jumătate de an înaintea alegerilor prezidențiale, scrie Politico, citat de HotNews.ro.

Ministrul de interne francez Gérald Darmanin a anunțat luni că preotul a fost ucis în departamentul Vendée din vestul țării de către un cetățean ruandez care s-a predat autorităților și a mărturisit crima, notează sursa citată.

Potrivit presei franceze, preotul numit Olivier Maire îl adăpostise pe bărbat care aștepta a fost eliberat sub control judiciar înaintea procesului privind incendierea catedralei din Nantes care a avut loc anul trecut.

Refugiatul în vârstă de 39 de ani a recunoscut vara trecută că este responsabil de incendierea Catedralei Sf. Petru și Paul din Nantes.

Bruno Retailleau, care reprezintă departamentul Vendée în Senatul francez, a scris pe Twitter că este „profund șocat de groaznica ucidere a unui preot care l-a luat pe ucigaș în grija sa”.

„Ce căuta acest bărbat în Franța?”, a mai scris acesta, un membru al partidului de dreapta Les Républicains.

Marine Le Pen, lidera formațiunii radicale Frontul Național, a atacat la rândul ei guvernul centrist al președintelui Emmanuel Macron din cauza crimei.

„În Franța poți fi un imigrant ilegal, incendia o catedrală, evita expulzarea și apoi recidiva prin uciderea unui preot”, a scris aceasta pe Twitter.

Darmanin, care a anunțat că se va deplasa la locul crimei, i-a răspuns acesteia că „stârnește polemici fără a cunoaște faptele”.

Imigrația, siguranța și islamismul vor fi subiecte cheie la alegerile prezidențiale care vor avea loc în luna aprilie a anului viitor la care este prognozat că Macron se va confrunta cu o concurență acerbă din partea dreptei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău