Uciderea misterioasă a unui georgian la Berlin: Rusia a negat implicarea, Germania a expulzat doi ruși

  • 04 Decembrie 2019 14:30
Uciderea misterioasă a unui georgian la Berlin: Rusia a negat implicarea, Germania a expulzat doi ruși

Rusia a respins categoric miercuri implicarea statului rus în misterioasa ucidere a unui cetățean georgian la Berlin pe fondul amplificării speculațiilor, în timp ce Germania a expulzat doi ruși care lucrează la ambasada Rusiei la Berlin, informează DPA, preluat de Agerpres.

"Ce legătură are aceasta cu autoritățile ruse? Sunt presupuneri fără absolut nicio bază", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov în comentarii difuzate de agenția de presă rusă Interfax.

"Acest subiect este cumva exaltat de media germane, dar nu înseamnă că acesta este cazul", a mai spus Peskov.

Website-ul german de știri Spiegel Online a anunțat la începutul acestei săptămâni că anchetatorii suspectează implicarea statului rus în uciderea bărbatului de 40 de ani, un etnic cecen cu cetățenie georgiană.

Victima a fost împușcată mortal în spate pe 23 august într-un mic parc din cartierul central berlinez Moabit. Ucigașul s-a apropiat pe o bicicletă și a țintit spatele și capul victimei.

Un suspect, implicat de asemenea în uciderea unui om de afaceri rus în 2013, a fost reținut.

Bărbatul georgian ar fi luptat împotriva Rusiei de partea cecenilor musulmani la începutul anilor 2000, potrivit Centrului georgian de monitorizare și educație în drepturile omului.

Germania a expulzat doi ruși care lucrează la ambasada Rusiei la Berlin după ce procurorii federali au preluat cazul cetățeanului georgian ucis în august la Berlin în care ei suspectează implicarea rusă sau cecenă, adaugă miercuri Reuters.
    
Ministerul de Externe german a declarat că răspunde în acest fel după ce autoritățile ruse nu au cooperat în investigațiile privind crima.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău