UAM solicită avocaților să vină cu propuneri privind subiectele ce trebuie discutate cu judecătorii și procurorii

  • 24 Mai 2021 16:03
UAM solicită avocaților să vină cu propuneri privind subiectele ce trebuie discutate cu judecătorii și procurorii

Uniunea Avocaților din Moldova îndeamnă apărătorii să vină cu propuneri de subiecte ce trebuie abordate în cadrul dialogului inter-instituțional cu judecătorii și procurorii. Propunerile urmează să fie expediate în adresa UAM până în data de 28 mai, scrie bizlaw.md.

În context, menționăm că, în aprilie a fost lansat dialogul interinstituțional ”Comunicarea interprofesională între judecători, procurori și avocați - oportunitate pentru îmbunătățirea activități în juridice”. Ulterior, Curtea Supremă de Justiție a propus organizarea, în timpul apropiat, a unui atelier de lucru la care să fi discutat un anume subiect sau o anumită problematică, scrie sursa citată.

În acest scop,UAM solicită propuneri cu privire la tematicile pe care avocații le consideră de un interes sporit din perspectiva breslei avocaturii pentru a fi incluse în agendă. Uniunea afirmă că acest exercițiu va permite identificarea problemelor comune, dar și să fie creată o listă prioritară de chestiuni ce urmează a fi puse în discuție în acest format.

Amintim că, la reuniunea din aprilie s-a propus instituirea unui centru comun de comunicare al organelor de drept. Inițiativa ar avea ca misiune promovarea culturii dreptului, dar și va îmbunătăți relațiile cu mass-media și societatea civilă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău