Twitter: Papa Francisc pierde marca de cont verificat, baschetbalistul LeBron James păstrează bifa albastră

  • 21 Aprilie 2023 19:21
Twitter: Papa Francisc pierde marca de cont verificat, baschetbalistul LeBron James păstrează bifa albastră

Twitter a început să retragă bulinele albastre care atestă autenticitatea contului unui utilizator, iar celebrități precum vedeta pop Beyonce și papa Francisc și-au pierdut statutul de cont verificat, informează Agerpres.ro.

Unele personalități, cum ar fi celebrul baschetbalist LeBron James și scriitorul Stephen King, păstrează în continuare bifa albastră.

Autorul romanului ''The Shining'', Stephen King, care a afirmat anterior că Musk este o alegere foarte proastă pentru Twitter, a scris: ''Contul meu de Twitter spune că mi-am făcut abonament la Twitter Blue. Nu mi-am făcut. Contul meu de Twitter spune că am dat un număr de telefon. Nu am făcut asta''.

Musk i-a răspuns printr-un alt mesaj pe Twitter: ''Cu plăcere, namaste'', însoțit de un emoji cu mâinile împreunate.

Potrivit The Verge, LeBron James, care a spus anterior că nu va plăti pentru un cont verificat, nu a achitat un abonament pentru a-și păstra bifa albastră.

Într-un alt mesaj, Musk a scris: ''Plătesc pentru căteva personalități'', după care a adăugat ''Doar pentru Shatner, LeBron și King'', referindu-se la actorul din filmele ''Star Trek'', William Shatner, care s-a plâns luna trecută că a fost forțat să plătească ca să-și păstreze marca de cont verificat.

Printre cei care și-au pierdut bifa de verificare se numără fostul președinte al Statelor Unite Donald Trump, cofondatorul Microsoft Corp Bill Gates și vedeta de televiziune Kim Kardashian.

După ce Elon Musk a devenit proprietarul Twitter, rețeaua de socializare a schimbat procedura prin care oferă râvnitul statut de cont verificat, acordat anterior unor personalități, jurnaliști, directori, politicieni și organizații după verificarea identității acestora. Bulina albastră era o marcă a autenticității.

Musk a anunțat în noiembrie că Twitter va solicita, în schimbul acordării statutului de cont verificat, plata unui abonament în valoare de 8 dolari pe lună în încercarea de a genera noi surse de venituri în afara publicității.

Compania a oferit ulterior bife de verificare în alte culori - auriu pentru afaceri și gri pentru organizații și oficiali guvernamentali și multilaterali.

A început totodată să afișeze etichete precum ''afiliat statului'' și ''generat automat'' conturilor care sunt afiliate unui guvern sau unui bot.

Organizația neguvernamentală din Statele Unite National Public Radio (NPR) a sistat publicarea de conținut pe cele 52 de conturi Twitter oficiale ale sale după ce Twitter a etichetat-o ''media afiliată statului'', iar ulterior ''media finanțată de guvern''.

Compania publică de televiziune Canadian Broadcasting Corporation (CBC) și-a oprit de asemenea activitatea pe Twitter și a intrat într-o dispută cu Musk în legătură cu semnificația sintagmei ''finanțat de guvern'' potrivit Twitter.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Arhivă Radio Chișinău