Twitter îi va preda contul @POTUS lui Joe Biden în ziua învestirii sale

  • 21 Noiembrie 2020 11:30
Twitter îi va preda contul @POTUS lui Joe Biden în ziua învestirii sale

Twitter îi va preda lui Joe Biden controlul asupra contului prezidențial @POTUS atunci când președintele ales al SUA va depune jurământul de învestire, chiar dacă până acum președintele Donald Trump nu și-a recunoscut înfrângerea în alegerile din 3 noiembrie, au relatat vineri media americane, citate de AFP și Agerpres.

Rețeaua de socializare online ''se pregătește activ pentru tranziția conturilor Twitter instituționale ale Casei Albe pe 20 ianuarie 2021'', a indicat purtătorul de cuvânt al Twitter, Nick Pacilio, într-un e-mail trimis publicației Politico.

Operațiunea este realizată în colaborare cu Arhivele Naționale, așa cum s-a întâmplat și în 2017, a precizat Pacilio.

Toate tweet-urile publicate pe conturile @POTUS, @FLOTUS, @VP și celelalte conturi oficiale vor fi arhivate. Ulterior, conturile vor fi reinițializate și predate noii administrații de la Casa Albă în aceeași zi.

În timpul mandatului său, Donald Trump a folosit intens Twitter. Contul său personal, @realDonaldTrump, are 88 de milioane de urmăritori, cu mult peste numărul celor care urmăresc contul prezidențial @POTUS (32 de milioane).

@POTUS est utilizat mai ales pentru a retrimite tweet-urile de pe contul personal al lui Donald Trump.

Multe dintre anunțurile inopinate ale lui Trump au fost făcute pe Twitter.

De la scrutinul prezidențial din 3 noiembrie, platforma a adăugat mesaje de avertizare în cazul mai multor tweet-uri ale lui Donald Trump, în contextul în care acesta continuă să afirme că a câștigat alegerile și că victoria contracandidatului său democrat, Joe Biden, este legată de o fraudă masivă, fără însă a oferi dovezi în această privință.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău