Twitter a suspendat contul unui parlamentar francez care s-a dat drept Donald Trump

  • 11 Ianuarie 2021 17:29
Twitter a suspendat contul unui parlamentar francez care s-a dat drept Donald Trump

Twitter a suspendat sâmbătă contul parlamentarului francez Joachim Son-Forget după ce acesta s-a dat drept președintele american Donald Trump și a postat mesaje ca și când ar fi fost acesta, relatează Politico, potrivit hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, numele și fotografia contului verificat al lui Son-Forget au fost înlocuite cu cele ale președintelui american la câteva ore după ce Twitter a anunțat suspendarea permanentă a lui Donald Trump pe platforma sa.

Una dintre postările false de pe contul care îl imita pe cel al lui Trump conținea doar cuvântul „AJUTOR”.

Aceasta nu este prima instanță în care parlamentarul născut în Coreea de Sud, care reprezintă cetățenii francezi din Elveția și Liechtenstein în Adunarea Națională, are probleme datorită imitării unui politician pe Twitter.

În luna aprilie a anului trecut contul lui Son-Forget a fost modificat în mod similar pentru a arăta ca al președintelui francez Emmanuel Macron.

Timp de mai multe ore contul a fost folosit pentru a publica mai multe mesaje, inclusiv unul în care „Macron” părea să se pronunțe complet de acord cu declarațiile președintelui american despre rolul Chinei în răspândirea coronavirusului.

Son-Forget a pretins ulterior că telefonul și contul i-au fost sparte de hackeri.

Postările parlamentarului de pe Twitter au provocat în 2018 părăsirea sa a partidului La République En Marche al lui Macron.

Son-Forget a demisionat din formațiune după ce a fost mustrat de doi lideri ai săi din cauza unor postări sexiste la adresa senatoarei Esther Benbassa.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău