TVR Moldova va transmite Jocurile Olimpice de la PyeongChang pe micile ecrane

  • 05 Februarie 2018 15:54
TVR Moldova va transmite Jocurile Olimpice de la PyeongChang pe micile ecrane

Jocurile Olimpice de la PyeongChang, cel mai important eveniment sportiv al lumii din această iarnă se vede la TVR Moldova, în intervalul 9-25 februarie.

Pentru prima dată, statul român aduce această competiție internațională în casele românilor de peste Prut, prin intermediul postului Televiziunii Române dedicat cetățenilor din Republica Moldova. Telespectatorii postului vor beneficia de peste 110 ore de transmisii în direct.

Astfel, din 9 februarie, TVR Moldova va transmite cele mai importante și interesante probe de la Olimpiadă, comentate de cei mai valoroși jurnaliști sportivi din România.

TVR Moldova va transmite Jocurile Olimpice de la PyeongChang pe micile ecrane

La ediția din acest an, Republica Moldova va avea doi reprezentanți. Sportivii basarabeni sunt Nicolae Gaiduc (schi fond) și Cristopher Hoerl (fost component al naționalei Austriei de schi alpin, naturalizat în Republica Moldova). Potrivit Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova, mai au șanse să ajungă la Olimpiadă Leonard Cepoi, la proba sanie și Anastasia Niciporenko, la schi fond.

Din 9 februarie, timp de două săptămâni, TVR Moldova va transmite 102 evenimente sportive, la 15 discipline din 7 sporturi: patinaj artistic, schi (schi alpin, schi fond, schi acrobatic, short track, sărituri cu schiurile și snowboard), bob (bob și scheleton), biatlon, curling, hochei pe gheață și sanie, la care se întrec sportivi din peste 100 de țări participante la Jocurile Olimpice de Iarnă PyeongChang 2018.

Jocurile Olimpice de Iarnă care vor avea loc în districtul sud-coreean PyeongChang din Coreea de Sud, în perioada 9-25 februarie, vor fi cele mai mari din istorie, grație numărului record de participanți și atribuirii a peste 100 de medalii de aur.

Un total de 2.925 de sportivi din 92 de țări vor lua parte la aceste Jocuri, PyeongChang 2018 urmând a depăși, ca număr de participanți, Jocurile Olimpice din 2014 de la Soci, la care au fost prezenti 2.858 de sportivi din 88 de țări.

În urma scandalului de dopaj cu care s-a confruntat Rusia, la PyeongChang 2018 vor concura, sub drapel neutru, 169 de sportivi ruși.

La JO 2018 va fi atribuit un număr record de medalii de aur – 102, după includerea unor probe noi în programul olimpic competițional – schi alpin pe echipe, snowboard big air și curling dublu mixt.

Urmăriți cele mai mari Jocuri Olimpice de iarnă din istorie, PYEONGCHANG 2018, LA TVR MOLDOVA.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău