TVR a revenit în Republica Moldova

  • 01 Decembrie 2013 14:29
TVR a revenit în Republica Moldova

De astăzi, Televiziunea Română a revenit pe micile ecrane din Republica Moldova.

Programele TVR pot fi deja vizionate pe cablu, la care are acces peste 80 la sută din populația Republicii Moldova, potrivit datelor Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Grila de emisie a TVR va conține un mix de programe ale posturilor televiziunii publice din România. Totodată, urmează să fie creată și o redacție locală, a declarat Președintele director general al Televiziunii Române, Claudiu Săftoiu, într-un interviu la Radio Chișinău. 

Grila TVR va fi acoperită în cea mai mare parte de emisiuni ale postului TVR 1, dar va fi completată și de programe ale celorlalte posturi ale Televiziunii Române, a declarat Președintele director general al Televiziunii Române, Claudiu Săftoiu, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Radio Chișinău.

Toți opertaorii de cablu sunt obligați să transmită programele TVR în Republica Moldova, prin urmare postul va putea fi vizionat de peste 80 la sută din populație, potrivit președintelui CCA, Marian Pocaznoi.

Revenirea TVR în spațiul mediatic din stânga Prutului este salutată de reprezentanții organizațiilor de media de la Chișinău. 

CCA a alocat TVR și un slot în multiplexorul experimental din zona municipiului Chișinău, iar odată cu implementarea televiziunii digitale în 2015, TVR va obține o frecvență națională. Amintim că în 2008 Societatea Română de Televiziune a reclamat la CEDO retragerea abuzivă, în 2007, a licenței de utilizare a unei frecvențe naționale, de către guvernarea comunistă  de atunci. De astăzi, TVR poate fi recepționat în Republica Moldova ca urmare a unei înțelegeri amiabile între guvernele de la Chișinău și București.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău