TV8 | Ion Guzun: Plecarea lui Viorel Morari ar putea provoca și alte demisii din Procuratura Anticorupție (Revista presei)

  • 03 Mai 2019 10:15
TV8 | Ion Guzun: Plecarea lui Viorel Morari ar putea provoca și alte demisii din Procuratura Anticorupție (Revista presei)

Presa de la Chișinău comentează demisia lui Viorel Morari de la conducerea Procuraturii Anticorupție. El a demisionat din funcție la scurt timp după ce în presă au apărut acuzații grave la adresa sa, precum că ar fi fost implicat într-o schemă de deposedare a unei afaceri, scrie Cotidianul. Morari a respins acuzațiile, spunând că ar fi vorba despre o încercare de „denigrare” a imaginii sale și a instituției pe care o conduce.

Morari a fost acuzat, într-o scrisoare publică, de protecție pentru Andrei Tranga, șeful celei mai mari rețele de restaurante din Chișinău, care include „Andy’s Pizza” și „La Plăcinte”. Acesta a fost arestat într-un dosar în care este bănuit de șantaj, mai scrie Cotidianul.

Portalul Agora scrie că acesta va fi înlocuit de procurora Adriana Bețișor, care va deține interimatul funcției de șef la Procuratura Anticorupție.

Ziarul de Gardă amintește că Adriana Bețișor, în vârstă de 32 de ani, a ajuns șefă adjunctă a Procuraturii Anticorupție după ce a instrumentat dosarul fostului premier Vladimir Filat, condamnat la 9 ani de închisoare. Pe lângă dosarul Filat, Bețișor a exercitat urmărirea penală și în alte dosare de rezonanță. Ea a fost și cea care s-a ocupat, la etapa inițială, de dosarul lui Ilan Șor.

Site-ul TV8, îl citează pe expertul juridic în cadrul Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Ion Guzun care susține că plecarea lui Viorel Morari de la procuratura Anticorupție, ar putea provoca și alte demisii din Procuratura Anticorupție.

Această demisie vine în contextul în care avem alegeri locale, iar colegii noștri din alte ONG-uri au publicat niște rapoarte cu mai mulți funcționari publici din Moldova, care sunt sub urmărire penală, iar acestea, în mare parte, sunt dosarele aflate la Procuratura Anticorupție. Vorbim și despre investigația furtului miliardului și alte aspecte în care procurorii anticorupție își au activitatea”, crede Ion Guzun de la Centrul de Resurse Juridice.

Comentatorul politic Corneliu Ciurea, citat de IPN, consideră că trebuie luate în calcul la modul serios acuzațiile la adresa lui Viorel Morari, care au fost făcute săptămâna trecută că acesta ar fi avut legătură cu un „atac raider” asupra unei companii.

Adevărul o citează pe președinta PAS Maia Sandu, care susține într-un interviu pentru Europa Liberă că „tăcerea” democraților din ultima vreme este cauzată de faptul că formațiunea condusă de Vlad Plahotniuc „fură”. Totodată, ea acuză  Partidul Democrat că „este ocupat cu lichidarea oricărei opoziții.

Site-ul TV8 scrie că reprezentanta Moldovei la Eurovision, Ana Odobescu, este sponsorizată la Tel Aviv de partidul politic Șor, condus de controversatul deputat Ilan Șor, condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare în dosarul miliardului.

„Partidul „Șor” a oferit sprijin financiar pentru ca echipa care a câștigat la Eurovision să ajungă la Tel Aviv”, se arată într-un comunicat a Partidului „Șor”. Prestația interpretei la Tel Aviv a costat peste cinzeci și una de mii de euro.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău