Tusk se bazează pe Cameron pentru a susține rămânerea Marii Britanii în UE

  • 08 Mai 2015 17:17
Tusk se bazează pe Cameron pentru a susține rămânerea Marii Britanii în UE

Donald Tusk, a declarat vineri, 8 mai, că se bazează pe premierul reales David Cameron pentru a pleda pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană și s-a declarat dispus să-l ajute să facă acest lucru, informează Reuters.

Donald Tusk, un fost premier polonez de centru-dreapta, a declarat că Marea Britanie a jucat un rol-cheie în asigurarea faptului că Europa are 'o agendă de bun simț', subliniind necesitatea unei economii competitive, a unei piețe unice eficiente și a liberului-schimb.

'Contez pe noul guvern britanic că va pleda pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europenă. Și sunt gata să ajut în acest sens. Sunt profund convins că nu există o viață mai bună în afara Uniunii Europene, indiferent de țară. O Uniune Europeană mai bună este în interesul nu numai al Marii Britanii, ci al fiecărui stat membru', a mai spus Donald Tusk.

Premierul conservator britanic David Cameron a declarat vineri că își va respecta promisiunea de a organiza referendumul privind apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană, după victoria sa la alegerile parlamentare de joi.

'Da, vom organiza referendumul privind viitorul nostru în Uniunea Europeană', a declarat Cameron presei după întrevederea pe care a a avut-o cu Regina Elisabeta a II-a, care l-a desemnat să înceapă procesul de formare a noului guvern.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău