Turneul Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București la Chișinău

  • 18 Septembrie 2014 08:38
Turneul Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București la Chișinău

În perioada 23-28 septembrie 2014, în cadrul extraordinarului turneu TEATRU ROMÂNESC LA BUCUREȘTI ȘI CHIȘINĂU, va fi rândul Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București să prezinte pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău trei spectacole din repertoriul curent, cu câte două reprezentații fiecare, trei titluri semnificative…

În perioada 23-28 septembrie 2014, în cadrul extraordinarului turneu TEATRU ROMÂNESC LA BUCUREȘTI ȘI CHIȘINĂU, va fi rândul Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București să prezinte pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău trei spectacole din repertoriul curent, cu câte două reprezentații fiecare, trei titluri semnificative din dramaturgia națională și universală, jucate de mari actori, sub prestigioase semnături regizorale.

Comedia de mare succes DINEU CU PROȘTI de Francis Veber, în regia lui Ion Caramitru deschide seria reprezentațiilor în data de 23 septembrie, ora 19.00.

Tratând într-o savuroasă cheie comică tema larg rapândită a prostiei, piesa pleacă de la ideea năstrușnică a un dineu organizat într-un grup de prieteni intelectuali, snobi și sarcastici. Invitații lor candidează, fără s-o știe, la titlul de prost perfect. La finalul unui astfel de dineu, amânat însă, și al festinului comic desfășurat cu tot tacâmul, autorul ne servește, spre desert, o lecție de viață tratată cu rafinament și subtilitate franțuzească: cine este, de fapt, prostul?...Un spectacol pe gustul tuturor, cu o distribuție cum nu se poate mai inspirată: Horațiu Mălăele, Ion Caramitru, Medeea Marinescu, Alexandru Bindea, Costina Ciuciulică, Dorin Andone, Alexandru Georgescu.

Din 25 septembrie, publicul din Chișinău va putea vedea MICUL INFERN de Mircea Ștefănescu, o comedie cu mare priză la public, cu recorduri de longevitate pe scenele românești, asemenea cuplului din piesă. O pledoarie pentru căsătoria care străbate, cu mare tact și mult șarm, anticamera iadului conjugal, de unde însă se zăresc toate celelalte „încăperi”, de la un deceniu la altul și de la o generație la alta. Un spectacol plin de culoare, adus în scenă de regizorul Mircea Cornișteanu, cu o distribuție fermecătoare: Ileana Stana Ionescu, Ilinca Goia, Liviu Lucaci, Marius Rizea, Dragoș Stemate, Daniel Badale, Fulvia Folosea.

SINUCIGAȘUL lui Nikolai Erdman, în regia lui Felix Alexa, va încheia turneul Naționalului bucureștean, în zilele de 27 și 28 septembrie. O comedie amară, un spectacol de o actualitate șocantă și dureroasă, despre criza unui om aflat pe valurile crizei societății. O piesă de un curaj nebun scrisă în plin totalitarism, un strigăt disperat pentru câștigarea dreptului la șoaptă. Alături de Dan Puric, în tolul titular, alte nume consacrate ale teatrului românesc: Costel Constantin, Adela Mărculescu, Ileana Olteanu, Marius Bodochi, Marius Manole, Tania Popa, Silviu Biriș, Florentina Țilea, Andrei Finți, Lamia Beligan, Rodica Ionescu, Mihai Călin, Tatiana Constantin, Vitalie Bichir.

Turneul TEATRU ROMÂNESC LA BUCUREȘTI ȘI CHIȘINĂU este cel mai amplu schimb cultural între două teatre naționale de limbă română, inițiativă culturală de anvergură susținută de Institutul Cultural Român, de sponsorii: OMV Petrom, Biofarm, primăria Municipiului Chișinău, Moldindconbank, Hotel Capitol și de partenerii media: Televiziunea Română, Teleradio Moldova, Societatea Română de Radiodifuziune, Cațavencii, Timpul, 24-FUN.


Programul turneului :

Dineu cu Proști
De Francis Veber
Regia: Ion Caramitru
Marți, 23 Septembrie 2014, 19:00
Miercuri, 24 Septembrie 2014, 19:00

Micul Infern
De Mircea Ștefănescu
Regia: Mircea Cornișteanu
Joi, 25 Septembrie 2014, 19:00
Vineri, 26 Septembrie 2014, 19:00

Sinucigașul
De Nikolai Erdman
Regia: Felix Alexa
Sâmbătă, 27 Septembrie 2014, 19:00
Duminică, 28 Septembrie 2014, 19:00

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău