Turneul Pianul Călător se prelungește, la cererea publicului

  • 16 Mai 2017 11:33
Turneul Pianul Călător se prelungește, la cererea publicului

Turneul Pianul Călător, ajuns la a VII-a ediție, se prelungește, la cererea publicului, cu alte două localități, îmbogățind programul dens de concerte și recitaluri pe care Horia Mihail îl are în această primăvară, transmite Rador.

După ce Horia Mihail a susținut mai multe recitaluri, în localitați din Moldova și Transilvania, dar și la București, la Sala Radio, pianul a părăsit sediul Radio România și a plecat alături de artist prin orașe în care nu se găsesc piane de concert.

Pentru a încuraja alte evenimente muzicale de marcă, pianul cu care Horia Mihail a călătorit a rămas pentru următorii ani la Caracal, în urma recitalului pe care pianistul l-a susținut la Teatrul Național, pe 27 aprilie.

Peste tot pianistul a fost primit cu mult entuziasm, iar ecourile acestui turneu au făcut ca spectatorii din alte două orașe să dorească să îl asculte. Astfel turneul se prelungește cu un recital la Galați, pe 19 mai, și unul la Dumbrăveni, pe 27 mai.

"Este o premieră în istoria turneului ca el să fie prelungit la cererea publicului. Desigur mă bucur și sunt onorat. Este o muzică atât de frumoasă! Cele 36 de valsuri pe care le prezint în acest turneu sunt atât de diferite unele față de celelalte. E o lume cu totul și cu totul aparte, lume ce îmi place foarte mult și mi-am dat seama, în cele 16 recitaluri din acest turneu, că și publicul reacționează extrem de bine la această muzică. M-am bucurat de sălile pline, de reacțiile foarte bune, de tot ceea ce s-a întâmplat și merg să mai cânt cu drag și spectatorilor din cele două orașe adăugate", a afirmat Horia Mihail.

Spectatorii și-au exprimat peste tot încântarea: "Horia Mihail este spectaculos, este un pianist care transmite multă emoție, este talentat, este sensibil, sincer și cred că asta îl diferențiază de mulți alți pianiști, faptul că această sinceritate se simte în interpretările lui"; "Este inedit concertul, nu am participat niciodată, doar am ascultat acasă, în privat. Aștept cu mare interes și sper să îmi mai cultiv gustul pentru pian cu ocazia asta"; "Este prima dată când particip la un astfel de eveniment. Mă bucur că îl avem ca oaspete pe Horia Mihail. Ne va încânta atât auzul cât și sufletul".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău