Turneul actorilor români în Republica Moldova. Tania Popa de la Teatrul I.L Caragiale din Bucuresti a ridicat publicul în picioare cu piesa „Figuranta”

  • 29 Aprilie 16:27
Turneul actorilor români în Republica Moldova. Tania Popa de la Teatrul I.L Caragiale din Bucuresti a ridicat publicul în picioare cu piesa „Figuranta”

„Figuranta”, piesa pe care Tania Popa, actrița Teatrului Național I.L Caragiale din Bucuresti, a interpretat-o în premieră, vineri 28 aprilie, publicului din Chișinău, a ridicat în picioare sutele de spectatori prezenți la Teatrul Fără Nume.

Producția face parte din „Turneului actorilor români în Republica Moldova”, proiect finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, în parteneriat cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova.

„Este extraordinar să revin acasă, pe scenă, după atâția ani, printr-un program înlesnit de instituții din România și de aici. Sper să continuăm acest turneu, pentru că este nevoie de teatru românesc în toate zonele din Republica Moldova”, a declarat Tania Popa în ziua spectacolului.

Actrița este născută la Căușeni și locuiește în prezent la București.

În deschiderea evenimentului, directorul Teatrului Fără Nume, Nicu Țărnă, s-a arătat încântat de colaboarea cu Teatrul Național "I. L. Caragiale" București și încurajează instituțiile teatrale din România să deruleze proiecte asemănătoare „Turneului actorilor români în Republica Moldova”.

Programul va continua cu spectacole la Teatrul Eugen Ionesco și Teatrul Național Mihai Eminescu, ambele din Chișinău, dar și la Cahul și Bălți, titlurile acestora și datele urmând a fi comunicate pe site-ul oficial al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova,

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:6,17 m/s
Mon
17
Tue
18
Wed
19
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău