TurkStream nu poate înlocui Nord Stream, afirmă Kremlinul

  • 13 Octombrie 2022 18:45
TurkStream nu poate înlocui Nord Stream, afirmă Kremlinul

Kremlinul a declarat joi că gazoductul TurkStream nu poate fi un înlocuitor pentru conductele Nord Stream avariate în explozii luna trecută, a relatat agenția de presă rusă RIA, preluată de Reuters.

Ele au "capacități diferite", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de RIA.

Președintele rus Vladimir Putin i-a declarat mai devreme omologului său turc Recep Tayyip Erdogan că Turcia este cea mai bună cale de redirecționare a aprovizionării cu gaze către Uniunea Europeană după avarierea Nord Stream, în ciuda eforturilor tot mai mari ale UE de a se lipsi de energia rusească.

Printre altele, Kremlinul a precizat, citat de RIA preluată de Reuters, că președintele rus Vladimir Putin și omologul său turc Recep Tayyip Erdogan nu au discutat modalități de rezolvare a conflictului din Ucraina în timpul unei întâlniri bilaterale joi, transmite Agerpres.

"Tema unei reglementări ruso-ucrainene nu a fost discutată", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, făcând referire la întâlnirea Putin-Erdogan pe marginea unui forum regional la Astana, în Kazahstan.

Kremlinul a respins de asemenea declarația președintelui ucrainean Volodimir Zelenski despre așa-numite "planuri" ale Rusiei de a-și lovi infrastructura de gaze, declarând că Moscova "nu se împușcă în picior", adaugă agenția independentă de presă rusă Interfax.

Joi, în timpul unei discuții cu reporterii, Peskov a fost rugat să comenteze declarația lui Zelenski, care a spus că Rusia intenționează să facă acest lucru pentru a da mai târziu vina pe Ucraina.

"Nu avem tendința să ne împușcăm în picior", a subliniat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău