Turiștii străini vin să sărbătorească Ziua Vinului, iar Poliția de Frontieră a semnalat „o situație fără precedent” la Aeroportul Internațional Chișinău

  • 05 Octombrie 2019 11:58
Turiștii străini vin să sărbătorească Ziua Vinului, iar Poliția de Frontieră a semnalat „o situație fără precedent” la Aeroportul Internațional Chișinău

Ziua Națională a Vinului ester sărbătorită în acest weekend și, potrivit estimărilor, va veni un număr mare de oaspeți, veniți de peste hotare. Astfel, Poliția de Frontieră confirmă faptul că din ajunul acestui eveniment se înregistrează o creștere a trecerilor frontierei de stat.

Doar în ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 53 009 traversări, dintre care un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor străini – 26 748 traversări. 
Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:
PTF Leușeni – 9 821 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 8 530 traversări persoane;
PTF Sculeni – 6 076 traversări persoane;
PTF Otaci – 5 353 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 4 734 traversări persoane;

Potrivit comunicatului Poliției de Frontieră, o situație fără precedent a fost semnalată în punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău, când într-o perioadă scurtă de timp (orele 20:43-21:03) au sosit cinci aeronave, la bordul cărora se aflau 912 pasageri.

„Acest flux de călători a fost fluidizat în decursul unei ore, polițiștii de frontieră în mod operativ și în timp real au realizat verificarea actelor de călătorie”, se menționează în comunicat. 

Poliția de Frontieră precizează că în scopul menținerii unei situații controlate și stabile la frontiera de stat și în punctele de trecere, se aplică măsuri de intensificare a controlului la hotare, dar și de asigurare a nivelului adecvat de reacționare la evenimentele care pot genera apariția situațiilor de criză sau specifice în domeniul ordinii publice și securității frontaliere.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău