Turiștii străini nu vor mai putea folosi permisele europene de călătorie pe calea ferată în Marea Britanie începând de la 1 ianuarie 2020

  • 07 August 2019 17:59
Turiștii străini nu vor mai putea folosi permisele europene de călătorie pe calea ferată în Marea Britanie începând de la 1 ianuarie 2020

Operatorii feroviari britanici au anunțat că turiștii străini nu vor mai putea folosi permisele europene de călătorie pe calea ferată în Marea Britanie.

Grupul Rail Delivery, organismul care include operatorii feroviari britanici pentru călători și marfă, a anunțat că Eurail Group va exclude Marea Britanie din rețeaua Interrail în pofida faptului că Regatul Unit dorește să rămână membru al acesteia. Timp de decenii, călătoriile prin Eurail și Interrail au reprezentat o opțiune pentru milioane de oameni, în majoritate tineri, care doreau să se deplaseze în Europa cu trenul.

Cu toate acestea, începând de la 1 ianuarie anul viitor permisele nu vor mai fi valabile pentru trenurile din Marea Britanie, cu excepția Eurostarului care traversează Canalul Mânecii. Orice posesor de permis Interrail care va dori să călătorească în Marea Britanie va trebui să cumpere un bilet separat. Britanicii vor putea însă să cumpere permise Interrail pentru a călători în Europa. 

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău