Turiștii pot vizita astăzi gratuit Cetatea Râșnov din Brașov

  • 04 Iulie 2018 11:18
Turiștii pot vizita astăzi gratuit Cetatea Râșnov din Brașov

Primăria orașului organizează Ziua Porților Deschise, cu ocazia împlinirii a zece ani de când aceasta a fost recuperată de la fostul proprietar și a intrat în administrarea autorităților locale.

Cetatea Râșnov poate fi vizitată gratuit astăzi, 4 iulie, cu ocazia Zilei Porților Deschise. Este cea mai vizitată fortificație din Brașov cu peste 400.000 de turiști pe an.

Pe 4 iulie se împlinesc zece ani de când cetatea a fost recuperată de la fostul proprietar și a intrat în administrarea autorităților locale.

De-a lungul celor zece ani, de când monumentul a trecut în administrarea primăriei, Cetatea Medievală a  devenit unul dintre principalele puncte de atracție turistică din întreg județul. Numai anul trecut, 420.000 de turiști au trecut pragul obiectivului turistic. Acest număr de vizitatori a fost în creștere, de la an la an, numărul turiștilor fiind tot mai mare.

Cei mai mulți vizitatori se înregistrează în lunile iulie, august și prima parte a lunii septembrie, când în cetate se desfășoară mai multe festivaluri și manifestări culturale.

Centrul istoric al Râșnovului este locul de plecare spre cetate fie alegeți creamaliera, fie că vreți să mergeți de jos a devenit pietonal.

Turiștii se pot relaxa exact ca în marile orașe europene și pot admira cetatea fără să mai fie deranjați de mașini. În cetate sunt străjeri îmbrăcați în haine de epocă, iar aceștia le povestesc turiștilor istoria fortificației. Intrarea la Cetatea Râșnov costă 10 lei. 

Cetatea Râșnov datează de 1335, când a reușit să rămână în picioare în timpul unei invazii a tătarilor. Cu ziduri puternice de peste doi metri grosime, cetatea a rezistat tuturor asalturilor și a salvat viața oamenilor care s-au adăpostit aici.

Este unul din cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. În cetate s-au filmat mai multe pelicule celebre printre care „Dacii“ (1966) și „Nemuritorii“ (1974) ale lui Sergiu Nicolaescu. În toamna lui 2014, cetatea a devenit din nou platou de filmare pentru pelicula americană „Vlad The Impaler” (Vlad Țepeș: Imperiul sângelui).


Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău