Turiștii nu pot ajunge la cabanele de la Bâlea Lac după ce telecabina a fost oprită din cauza vântului

  • 20 Noiembrie 2019 15:40
Turiștii nu pot ajunge la cabanele de la Bâlea Lac după ce telecabina a fost oprită din cauza vântului

Turiștii nu pot ajunge, miercuri, la cabanele din zona Bâlea Lac, la altitudinea de 2.034 de metri în munții Făgăraș, pentru că accesul pe Transfăgărășan a fost interzis și telecabina a fost oprită din motive de siguranță, din cauza vântului foarte puternic care bate și cu 76 km/oră, potrivit meteorologilor.

Zona turistică Bâlea se află, miercuri, sub atenționare de Cod galben de vânt puternic.

Cabanierii de la Bâlea Lac confirmă că telecabina a fost oprită, miercuri, aceasta reprezentând singurul mijloc de transport de la Bâlea Cascadă la Bâlea Lac până la primăvară. Transportul pe cablu de la Bâlea se face doar când condițiile meteo sunt bune și nu sunt probleme tehnice, pe o distanță de 3.700 de metri. Un turist adult trebuie să plătească 70 de lei pentru un drum dus-întors cu telecabina, la Bâlea.

Deși nu este zăpadă la Bâlea, accesul nu se poate face pe șosea. Circulația rutieră este închisă pe DN 7C (Transfăgărășan), de la kilometrul 104 (Piscu Negru, județul Argeș) până la kilometrul 130+800 de metri (Cabana Bâlea Cascadă, județul Sibiu).

Și în urmă cu o săptămână a fost oprit transportul pe cablu la Bâlea Lac, atunci când a fost Cod portocaliu de vânt, transmite AGERPRES.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău