Turiștii care merg la Veneția vor trebui să plătească pentru intrarea în oraș. Ce taxe vor trebui să achite

  • 02 Martie 2019 11:49
Turiștii care merg la Veneția vor trebui să plătească pentru intrarea în oraș. Ce taxe vor trebui să achite

Începând din luna mai, turiștii care vor să viziteze Veneția trebui să achite o taxă de intrare în orașul, chiar dacă nu vor poposesc acolo mai mult de câteva ore.

Taxa va fi mai mică la început, dar va crește treptat începând de anul viitor, urmând să atingă nivelul maxim în perioada carnavalului, transmite Radio România Actualități.

Autoritățile spun că au fost nevoite să ia această măsură pentru că majoritatea turiștilor nu plătesc cazare și cheltuiesc foarte puțin acolo, lăsând în urmă mizerie și contribuind la deteriorarea infrastructurii.

Veneția se confruntă de ani de zile cu supra-aglomerarea, creșterea prețurilor la locuințe și diminuarea populației locale.

Cine vrea să se plimbe prin Veneția trebuie să plătească între 3 și 10 euro pe zi, depinde de perioada în care se află în lagună. Decizia a fost luată după mai multe luni de dezbatere de Consiliul municipal.

Până la finalul anului 2019, biletul de intrare pentru orice turist este de 3 euro pe zi. De anul viitor însă, în așa-zisele zile de bulină verde, când nu este o perioadă de sezon, taxa ramâne de 3 euro, în zilele de bulină roșie, deja cu un număr mai ridicat de turiști, taxa va fi de 8 euro pe zi și va crește la 10 euro pentru 24 de ore în zilele de bulină neagră, cum ar fi perioada carnavalului și a revelionului. În fiecare an, pentru curățenia orașului primăria cheltuie peste 30 de milioane de euro.

Decizia a fost luată chiar în perioada faimosului carnaval de la Veneția, ceea ce înseamnă că este și ultima sărbătoare fără taxă de intrare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău