Turismul în era COVID-19: Unde puteți călători vara aceasta în Europa

  • 30 Mai 2020 19:28
Turismul în era COVID-19: Unde puteți călători vara aceasta în Europa

Comisia Europeană, organul executiv al Uniunii Europene, a lansat recent o serie de instrucțiuni despre modul în care ar putea opera industria turismului vara aceasta, relatează CNBC, potrivit businessmagazin.ro.

Astfel, statele UE vor primi turiști din țări unde cazurile cu coronavirus sunt ținute sub control. De asemenea, Comisia a recomandat țărilor europene să mențină restricțiile călătoriilor neesențiale până pe 15 iunie. Însă după mai bine de două luni petrecute acasă, mulți oameni vor fi nerăbdători să plece în vacanță.

Portugalia

Augusto Santos Silva, ministrul portughez de externe, a declarat că „turiștii sunt bineveniți în Portugalia”, în condițiile în care vor si supuși unor verificări de rutină, însă nu vor fi nevoiți să intre în carantină odată ajunși pe teritoriul țării.

Până acum, numărul cazurilor cu coronavirus din Portugalia se ridică la 30.788 și 1.330 de decese. După ce a fost martorii evenimentelor din Italia și Spania, autoritățile portugheze au declarat stare de urgență când țara avea doar 100 de cazuri cu coronavirus și niciun deces. În Spania, aceeași decizie a fost luată când s-au înregistrat 4.209 cazuri și 120 de morți.

Grecia

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a spus că sezonul turistic va reîncepe de pe 15 iunie, în timp ce zborurile internaționale vor fi reluate treptat începând cu data de 1 iulie.

Grecia este una dintre țările cu cele mai puține cazuri cu coronavirus din Europa, cu 2.882 infecții confirmate și 172 de decese, numărându-se printre primele state care au impus restricțiile de circulație.

Țara a început în ultimul timp să relaxeze măsurile de distanțare socială, printre care se numără redeschiderea a peste 500 de plaje.

Spania

Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a anunțat weekendul trecut că turiștii vor putea intra în țară începând cu luna iulie.

Sanchez a încurajat centrele turistice să înceapă pregătirea activităților și i-a încurajat pe spanioli să își planifice vacanțele în interiorul țării. Luni, guvernul spaniol a anunțat eliminarea carantinei obligatorii pentru turiștii străini începând cu data de 1 iulie.

 

Weekendul trecut, Ministerul Sănătății a declarat că decesele cauzate de COVID-19 au scăzut sub 100 pentru prima dată în ultimele două luni. În prezent, Spania numără 235.400 de cazuri cu coronavirus și 26.834 de morți.

Italia

Săptămâna trecută, ministrul transporturilor din Italia, Paola De Micheli, a anunțat că țara își va redeschide aeroporturile, permițând zborurile interne și internaționale începând cu 3 iunie.

Anunțul vine după declarațiile premierului Giuseppe Conte conform cărora Italia își va redeschide granițele către Uniunea Europeana de pe 3 iunie doar dacă datele infecțiilor cu coronavirus vor continua să fie optimiste.

Până acum, Italia a raportat 230.158 de cazuri și 32.877 de decese cauzate de COVID-19.

Suedia

Spre surprinderea multora, Suedia nu a declarat stare de urgență și nu și-a închis granițele. Totuși, guvernul a impus o interdicție temporară asupra cetățenilor tuturor țărilor cu excepția membrilor Uniunii Europene, Marii Britanii, Islandei, Elveției și statului Liechtenstein.

Autoritățile suedeze au înregistrat 33.843 de cazuri cu coronavirus și 4.029 de morți.

Islanda

Granițele Islandei au rămas deschise turiștilor din țările Schengen, însă autoritățile au solicitat o perioadă obligatorie de carantină. Guvernul a declarat că va reduce din restricții în conformitate cu recomandările Comisiei Europene, adăugând că plănuiește să înlocuiască perioada obligatorie de carantină cu un program de testare împotriva virusului.

În Islanda, numărul de cazuri de COVID-19 este de 1.804, în timp ce numărul deceselor nu a trecut de 10.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău