Turism | Prețuri pentru un pelerinaj la Ierusalim sau un sejur pe litoralul turcesc, în vacanța de Paști

  • 10 Martie 2019 11:11
Turism | Prețuri pentru un pelerinaj la Ierusalim sau un sejur pe litoralul turcesc, în vacanța de Paști

Dacă unii obișnuiesc să-și petreacă sărbătorile de Paști în familie, la părinți, alții optează pentru o vacanță pe malul mării. Cei care doresc să ajungă în locurile sfinte de Paști, trebuie să scoată sume mai mari din buzunar.

Elena Fetescu, director de agenție de turism, a declarat pentru IPN că sezonul de vacanțe în Turcia începe aproximativ la jumătatea lunii aprilie, iar pentru că Paștile anul acesta este la sfârșitul lunii, sunt persoane care aleg să-l sărbătorească pe litoralul turcesc. Sejurul de șapte zile pentru doi adulți pornește de la 800 de euro într-un hotel de cinci stele, all inclusive. Există solicitări și pentru Egipt, iar prețurile pornesc de la 900 de euro.

Operatori turistici propun și pelerinaje la locurile sfinte din Ierusalim, Nazaret, Bethleem. Dacă în martie sau mai prețul, fără zbor, pornește de la 700 de dolari pentru o persoană, atunci în preajma sărbătorilor de Paști acesta pornește de la 1200 de dolari pentru o persoana, biletele incluzând cazare, transfer și trei excursii.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, prin intermediul agențiilor de turism și turoperatorilor, în anul 2018 au plecat în străinătate 264,1 mii de turiști și excursioniști. Moldovenii au preferat să călătorească, în principal, în Turcia (36,3% din totalul celor plecați în străinătate) Bulgaria (23,2%) și România (11,7%).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău