Turism | Destinații recomandate în primele luni din 2019 în Europa

  • 07 Ianuarie 2019 09:39
Turism | Destinații recomandate în primele luni din 2019 în Europa

Primele luni ale anului 2019 au destinațiile lor pentru turiștii care își programează călătoriile de după sărbători și vor să înceapă anul fie vizitând locuri celebre în afara sezonului de vârf, fie încercând să caute zone în care clima oferă un alt fel de iarnă.

Cine caută căldură pentru o vacanță de iarnă în Europa se uită în primul rând la Insulele Canare. Cu toate că, din punct de vedere geografic, vorbim despre Africa, insulele țin de regatul Spaniei. Gran Canaria și Tenerife sunt cele mai căutate destinații dintre cele șapte insule, celebre pentru viața de noapte, dar cei care preferă spectacolul naturii au și coasta semi-deșertică din Furteventura, notează specialiștii platformei oneweekin.com.

Lisabona continuă să se numere printre atracțiile turismului din ultima perioadă, mai ales că în timpul anotimpului rece fluxul de vizitatori este ceva mai blând decât în iulie sau august. Scena culinară din zonă și posibilitatea de a vizita într-o singură zi Cascais, Estoril și cel mai vestic punct al Europei continentale, la Cabo da Roca din Sintra, sunt numai câteva dintre atracțiile cu care sunt răsplătiți cei care vor să petreacă iarna într-o țară cu temperaturi cuprinse între 8 și 15 grade Celsius.

Praga este cunoscută mai mult ca o destinație de vară. Cu toate că temperaturile abia coboară sub 0 grade în ianuarie, vântul care bate destul de puternic face să fie resimțită mult mai acut coborârea temperaturii. În același timp, iarna prețurile de cazare scad până spre jumătate iar principalele atracții din zonă sunt mult mai puțin aglomerate. 

Prețurile sunt mai mici decât în restul anului și la Roma în ianuarie. Cu toate acestea, haosul de pe străzile Cetății Eterne nu este nici pe departe cel de peste vară iar temperatura este printre cele mai blânde de pe continent cu minime de 4 grade celsius și maxime de 13.

În estul extrem al continentului este ceva mai răcoare. La Istanbul, temperaturile se încadrează între minime de 3 grade și maxime de 9, dar fosta capitală imperială își păstrează ritmul alert și pentru cei mai mulți dintre străini, lunile de iarnă sunt o ocazie rară să îi surprindă pe localnici în cursul obișnuit al vieții. Prețurile de cazare coboară în această perioadă până la 16 euro pentru două persoane într-un hotel de 3 stele sau 21 de euro într-unul de 4 stele spun cei de la priceoftravel.com, citați de MEDIAFAX.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:1 m/s
Thu
20
Fri
22
Sat
24
Sun
23
Mon
22

Curs oficial BNM 15 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4388 0.0308
USD 17.0958 -0.0318
RON 4.0135 0.0067
UAH 0.6302 -0.0018
RUB 0.2407 -0.0010
Arhivă Radio Chișinău