Turcia: Wall Street Journal denunță condamnarea unei jurnaliste la doi ani de închisoare

  • 11 Octombrie 2017 10:33
Turcia: Wall Street Journal denunță condamnarea unei jurnaliste la doi ani de închisoare

The Wall Street Journal a denunțat pedeapsa cu închisoarea pronunțată împotriva uneia dintre jurnalistele sale de către un tribunal turc în legătură cu un articol din 2015 pe care l-a scris despre conflictul armat din sud-estul Turciei, scrie Agerpres.

'Aceasta este o acuzație penală neîntemeiată' în legătură cu 'informații echilibrate difuzate de Wall Street Journal', a declarat redactorul șef de la WSJ, Gerard Baker, citat de ziarul din New York.

Jurnalista, Ayla Albayrak, având cetățenie dublă turco-finlandeză, intenționează să atace sentința de doi ani și o lună de închisoare, pronunțată marți. Ea este în prezent la New York.

Articolul, concentrat asupra conflictului armat dintre forțele turce și militanții kurzi din Partidul Muncitoresc din Kurdistan (PKK), scos în afara legii, a fost considerat propagandă pentru o organizație teroristă.

WSJ a numit articolul jurnalistei 'o muncă lăudabilă și înțeleaptă'.

Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor a solicitat autorităților turce să nu conteste recursul și să renunțe la toate acuzațiile împotriva lui Albayrak.

'Zeci de jurnaliști sunt închiși pentru activitatea lor în Turcia și acesta (...) este un semnal că condițiile pentru presă continuă să se deterioreze', a declarat Nina Ognianova, de la CPJ, într-un comunicat.

'Sistemul judiciar al Turciei a devenit un instrument de persecuție', a adăugat ea.

Pe lângă zeci de jurnaliști turci, Deniz Yucel, un corespondent al ziarului german Die Welt, rămâne în spatele gratiilor. Încarcerat din februarie, el încă trebuie să compară în fața instanței.

Mesale Tolu, cetățean turco-german care a lucrat pentru mass-media de stânga, urmează să fie judecată, miercuri, în Turcia, de asemenea pentru acuzații legate de terorism. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău