Turcia vrea să exporte bijuterii în valoare de șase miliarde de dolari în 2019

  • 20 August 2019 15:06
Turcia vrea să exporte bijuterii în valoare de șase miliarde de dolari în 2019

Turcia și-a propus în acest an să exporte bijuterii în valoare de șase miliarde de dolari, urmând ca până în 2023 cifra să se dubleze la 12 miliarde de dolari, a declarat marți președintele Asociației exportatorilor de bijuterii din Turcia (JTR), Mustafa Kamar pentru agenția Anadolu, preluatd e Agerpres.

Potrivit lui Mustafa Kamar, sectorul bijuteriilor este sectorul economiei turcești cu cele mai bune performanțe la export. În primele șapte luni ale acestui an exporturile sectorului bijuteriilor au crescut cu 12,8% până la 2,2 miliarde dolari, după ce pe ansamblul anului 2018 exporturile au crescut cu 35% până la 4,4 miliarde dolari.

"Măsurile adoptate de JTR în domeniul vânzărilor și marketingului pentru a crește performanța sectorului au fost eficiente", a apreciat Mustafa Kamar. Acesta a subliniat că sectorul bijuteriilor din Turcia numără aproximativ un milion de angajați prin intermediul a 35.000 de bijutieri și 6.000 de producători.

"Turcia este un important producător internațional de bijuterii, alături de India, China și Italia", a mai spus Mustafa Kamar, menționând de asemenea locul central ocupat de Turcia pe piața aurului grație poziției sale geopolitice.

Kamar a mai spus că în următoarele zile reprezentanții Asociației exportatorilor de bijuterii din Turcia intenționează să viziteze mai multe orașe din străinătate precum Miami și Hong Kong, în încercarea de a stimula exporturile. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău