Turcia va repatria către state europene 33 de presupuși jihadiști, printre care și un român

  • 13 Noiembrie 2019 19:00
Turcia va repatria către state europene 33 de presupuși jihadiști, printre care și un român

Turcia va repatria către mai multe state europene 33 de presupuși membri ai grupării jihadiste Stat Islamic aflați în prezent în închisorile turcești, scrie miercuri cotidianul Hurriyet, citat de agenția EFE, preluat de Agerpres.

Printre aceștia se numără 17 germani, trei olandezi, doi francezi, doi danezi, doi austrieci, doi bulgari, doi kosovari, un englez, un român și un albanez, conform sursei citate.

Cei 33 de europeni fac parte dintr-un total de 959 de jihadiști pe care Turcia dorește să-i trimită în țările lor, majoritatea fiind irakieni (296), sirieni (273), ruși (99), uzbeci (82) și azeri (29).

Ministerul turc de Interne a anunțat într-un comunicat emis luni că Turcia va repatria joi șapte cetățeni germani. Comunicatul mai menționa și doi irlandezi care nu erau pe lista consultată de cotidianul Hurriyet. Pe aceeași listă mai sunt trei australieni și doi americani.

Turcia a expulzat deja luni un american, un danez și un german. Cetățeanul american nu a fost expediat direct în țara sa, ci trimis la punctul de frontieră Edirne, la granița cu Grecia, unde a rămas blocat. ''Cei care rămân la graniță, dacă pleacă sau dacă sunt preluați, aceasta nu este problema mea'', a declarat președintele Recep Tayyip Erdogan despre jihadiștii pe care a decis să-i expulzeze.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
6,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău