Turcia | Un partid de opoziție lansează o campanie fără precedent împotriva lui Erdogan

  • 07 Iunie 2018 20:28
Turcia | Un partid de opoziție lansează o campanie fără precedent împotriva lui Erdogan

Cu mai puțin de două săptămâni înainte de niște alegeri cruciale în Turcia, un partid de opoziție al președintelui Recep Tayyip Erdogan a lansat o campanie publicitară fără precedent pe Google, folosind umorul pentru a compensa o lipsă de vizibilitate în mass-media.

Partidul Iyi al d-nei Meral Aksener (dreapta naționalistă), care se confruntă cu Erdogan și partidul său AKP la alegerile duble - prezidențiale și legislative - din 24 iunie, a declarat marți că și-a lansat cu o zi înainte această campanie, folosind Google AdWords, agenția de publicitate a motorului de căutare. Principiul este simplu, explică Iyi în comunicatul său: atunci când un utilizator caută pe Google folosind anumite cuvinte-cheie utilizate în mod special, primul rezultat care se afișează este un mesaj plin de umor care îl redirecționează către site-ul partidului d-nei Aksener.

De exemplu, atunci când un utilizator introduce "AKP" în bara de căutare, apare următorul mesaj: "Acum este mai bine". Un alt exemplu, căutarea "tineri" afișează următorul rezultat: "Grup de vârstă uitat de guvern". Campania atacă, de asemenea, palatul prezidențial disproporționat al d-lui Erdogan sau pe un cântăreț faimos care l-a sprijinit.

Acest procedeu, care combină umorul coroziv și competențele pe internet, a provocat numeroase reacții pe rețelele sociale, un spațiu în care partidul d-nei Aksener este implicat în mod deosebit într-un context de acoperire mediatică foarte dezechilibrat. Într-adevăr, în timp ce posturile de televiziune difuzează difuzările președintelui Erdogan de la început până la sfârșit, ele le oferă mult mai puțin timp de antenă opozanților ca d-na Aksener.

Alegerile din 24 iunie sunt deosebit de importante, deoarece ele vor marca intrarea în vigoare a majorității măsurilor de consolidare a puterii președintelui adoptate în cadrul unui referendum constituțional anul trecut.

Traducerea: Rodezia Costea

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău