Maia Sandu | Mi-am asumat sarcina să conving cât mai mulți concetățeni din diasporă să vină la vot

  • 04 Ianuarie 2019 19:46
Maia Sandu |  Mi-am asumat sarcina să conving cât mai mulți concetățeni din diasporă să vină la vot

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, susține că prin decizia de a candida din partea blocului ACUM în circumscripția nr. 50 diaspora la Vest și-a asumat sarcina să convingă cât mai mulți concetățeni din diasporă să depună un efort și să vină pe 24 februarie la secțiile de vot în număr cât mai mare, transmite IPN.

„Există mulți oameni valoroși în fiecare țară de pe continentul european potriviți pentru a reprezenta diaspora, însă am considerat că ACUM este necesară înaintarea unui candidat unic, susținut de peste 138 000 de oameni în 2016, cărora le mulțumesc enorm pentru sprijin. Sper că la aceste alegeri vor ieși la vot și mai mulți”, menționează Maia Sandu într-o postare pe Facebook, făcută în contextul mai multor opinii cu privire la faptul că a decis să candidez pe circumscripția 50 – Europa de Vest.

Politiciana susține că prezența mare la vot a cetățenilor moldoveni din diaspora europeană va însemna nu doar câștigarea circumscripției, dar și câteva mandate în plus pe listă, suficient pentru ca blocul ACUM să facă schimbarea.

Anunțul că Maia Sandu candidează în circumscripția nr. 50 diaspora la Vest a stârnit mai multe reacții printre reprezentanții diasporei, care au declarat că politiciana ar fi trebuit să candideze într-o circumscripție din țară. În circumscripțiile din diasporă ar fi trebuit să candideze moldoveni de peste hotare, care cunosc mai bine problemele cu care se confruntă aceștia și ar putea să-i reprezinte mai bine.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău