Turcia și Austria, relație tensionată după închiderea mai multor moschei de către cancelarul Sebastian Kurz

  • 10 Iunie 2018 17:42
Turcia și Austria, relație tensionată după închiderea mai multor moschei de către cancelarul Sebastian Kurz

Decizia cancelarului austriac, Sebastian Kurz, de a închide mai multe moschei în cadrul unei acțiuni împotriva unui „islam politic”, președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan a avertizat cu un posibil „război între Cruciați și Semilună”, notează Adevărul.

„Aceste măsuri luate de prim-ministrul austriac sunt, mă tem, pe cale să împingă lumea către un război între Cruciați și Semilună”, a declarat Erdogan într-un discurs susținut la Istanbul. 

Anterior, cancelarul austriac Sebastian Kurz care anunțase că se vor lua măsuri care vizează lupta contra „islamului politic”, printre care și închiderea a șapte moschei și posibila expulzare a zeci de imami finanțați de Turcia.   

„Ei spun că vor să alunge din Austria oamenii noștri religioși. Credeți că noi nu vom reacționa dacă veți face un astfel de lucru? Asta înseamnă că vom face ceva”, a declarat Erdogan, fără a face alte precizări. 

Președintele Turciei se află în plină campanie electorală pentru a câștiga un nou mandat în fruntea țării după ce a convocat alegeri anticipate pentru a avea mai multă susținere din partea populației și pentru a căpăta astfel mai multă legitimitate.

Relațiile dintre Turcia și mai multe state europene s-au tensionat anul trecute când președintele Erdogan a planificat mai multe campanii electorale în țări cu numeroase diaspore turcești pentru a-i convinge pe aceștia să voteze în favoarea sporirii atributelui președintelui.

Alegerile anticipate din Turcia vor crea neliniște și în Europa în urma anunțului președintelui de a susține un turneu prin state europene cu o diasporă mare pentru a-i convinge pe cetățenii turci să îl voteze, subliniază CaleaEuropeana.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
14
Fri
11
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău