Turcia respinge anexarea de către Rusia a unor teritorii ucrainene. „Reprezintă o încălcare gravă”

  • 01 Octombrie 2022 13:05
Turcia respinge anexarea de către Rusia a unor teritorii ucrainene. „Reprezintă o încălcare gravă”

Ministerul de Externe al Turciei a anunțat sâmbătă că respinge anexarea de către Rusia a patru regiuni ale Ucrainei și a adăugat că decizia reprezintă o "încălcare gravă" a dreptului internațional, transmite Reuters.

Turcia, țară membră a NATO, a făcut echilibristică diplomatică de când Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie, notează agenția de presă britanică. Ankara se opune sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei și are relații apropiate atât cu Moscova, cât și cu Kievul, vecinii săi de la Marea Neagră. Turcia a criticat însă invazia rusă și a trimis drone înarmate Ucrainei, scrie Agerpres.

Ministerul turc a transmis sâmbătă că nu a recunoscut anexarea provinciei ucrainene Crimeea de către Rusia în 2014 și a adăugat că respinge și decizia Rusiei de a anexa patru regiuni ucrainene: Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie.

''Această decizie, care constituie o încălcare gravă a principiilor recunoscute ale dreptului internațional, nu poate fi acceptată. (...) Ne reiterăm sprijinul pentru soluționarea acestui război, a cărui gravitate nu face decât să crească, pe baza unei păci juste care să fie încheiată prin negocieri", a anunțat diplomația de la Ankara.

Președintele rus Vladimir Putin a proclamat oficial vineri anexarea a patru regiuni ucrainene, promițând că Moscova va învinge în ceea ce ea numește "operațiune militară specială", chiar dacă a suferit noi eșecuri pe câmpul de luptă.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău