Turcia reiterează că va folosi rachetele antiaeriene rusești, în pofida sancțiunilor americane

  • 16 Noiembrie 2019 17:53
Turcia reiterează că va folosi rachetele antiaeriene rusești, în pofida sancțiunilor americane

Turcia își va folosi rachetele antiaeriene rusești, în ciuda amenințărilor cu sancțiuni americane, a declarat sâmbătă un oficial guvernamental turc, la două zile după o întâlnire între președinții Recep Tayyip Erdogan și Donald Trump la Casa Albă, relatează AFP și Reuters, potrivit Agerpres.

"Vom face ce avem de făcut, iar (sistemul de rachete) va deveni utilizabil. Modul în care va fi utilizat va face obiectul unei decizii ulterioare", a declarat Ismail Demir, însărcinat cu achiziții de armament în cadrul Ministerul Apărării turc, pentru postul de televiziune CNN Turcia.

"Trebuie să respectăm acordul pe care l-am semnat, iar acest lucru este în interesul țării noastre", a adăugat el.

Vineri, purtătorul de cuvânt al președintelui turc a declarat că "Turcia nu va da înapoi și va activa rachetele S-400".

Aceste rachete sunt subiectul unei dispute majore între Ankara și Washington, iar chestiunea a fost evocată la întâlnirea de joi de la Washington între Erdogan și Trump.

Turcia va rămâne sub amenințarea unor sancțiuni suplimentare pentru că a achiziționat sistemul de rachete S-400, considerat ca una dintre bijuteriile industriei militare ruse, în ciuda protestelor Washingtonului, care afirmă în special că aceste arme nu sunt compatibile cu dispozitivele NATO.

O lege din 2017 impune administrației americane să sancționeze orice țară care ar încheia contracte militare "importante" cu un adversar al SUA, inclusiv Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău