Turcia | Peste 250 de persoane reținute, majoritatea străine, pentru presupuse legături cu organizații teroriste

  • 02 Ianuarie 2021 14:42
Turcia | Peste 250 de persoane reținute, majoritatea străine, pentru presupuse legături cu organizații teroriste

Autoritățile turce au reținut 267 de suspecți, dintre care 161 cetățeni străini, pentru presupusele lor legături cu organizații teroriste, a informat sâmbătă agenția de știri Anadolu, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Poliția crede că extremiști religioși au complotat pentru a comite atacuri de Anul Nou, relatează Anadolu, fără a furniza informații suplimentare.

Suspecții au fost reținuți în timpul unor raiduri în 33 de orașe și provincii între 20 și 31 decembrie, a menționat Anadolu, citând un comunicat al Ministerului de Interne.

Naționalitățile cetățenilor străini reținuți nu au fost făcute publice.

De asemenea, autoritatea de imigrație a Turciei reține 69 de cetățeni străini din cauza "legăturilor lor cu zone de conflict", mai precizează sursa citată.

Poliția a confiscat pistoale, materiale explozive și documente digitale legate de grupurile teroriste în raidurile în care au fost reținute cele 69 de persoane. Niciun grup terorist nu a fost menționat.

Turcia vizează frecvent indivizi cu legături cu gruparea Stat Islamic, în special după ce organizația extremistă a ucis 39 de persoane într-un atac dintr-un club din Istanbul în primele ore ale zilei de 1 ianuarie 2017.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău