Turcia | Opoziția cere amânarea ceremoniei de învestire a președintelui Recep Tayyip Erdogan

  • 09 Iulie 2018 18:09
Turcia | Opoziția cere amânarea ceremoniei de învestire a președintelui Recep Tayyip Erdogan

Partidele de opoziție din Turcia au făcut apel la anularea sau amânarea ceremoniei de învestire a președintelui Recep Tayyip Erdogan, programată pentru luni, din cauza accidentului de trencare a avut loc duminică în provincia turcă Tekirdag (nord-vest) și care s-a soldat cu 24 de morți și 318 răniți, relatează agenția DPA.

„Îi cer lui Erdogan să amâne ceremonia, programată pentru astăzi la palatul prezidențial, din respect față de durerea națiunii noastre'', a declarat președinta Paidului Iyi (centru-dreapta), Meral Aksener, pe Twitter, potrivit Agerpres.

''Suntem în doliu, toată țara este în doliu. Credem că această ceremonie trebuie anulată'', a declarat Fatma Kurtulan, copreședinta Partidului Democratic al Popoarelor (HDP, prokurd), reporterilor la parlament.

''Ai găsit fonduri pentru construit palate, dar nu ai bani să repari căile ferate... El ține ceremonii grandioase cu aceste resurse'', a scris pe Twitter și Muharrem Ince, candidatul prezidențial al principalei formațiuni politice de opoziție, Partidul Republican al Poporului (CHP).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău