Turcia: Oficiali din secțiile de votare riscă închisoarea după anularea alegerilor de la Istanbul la solicitarea AKP

  • 25 Septembrie 2019 18:27
Turcia: Oficiali din secțiile de votare riscă închisoarea după anularea alegerilor de la Istanbul la solicitarea AKP

Procurorii din Istanbul cer pedepse cu închisoarea de până la un an pentru 41 de oficiali ai secțiilor de votare pentru că s-ar face vinovați de presupuse nereguli în alegerile pentru primăria orașului de pe 31 martie, informează agenția de stat Anadolu, preluată de dpa, preluat de Agerpres.

Cei 41 de inculpați, printre care și șefi de secție, sunt acuzați de comportament inadecvat în districtele Kadikoy și Atasehir. Anadolu relatează că tribunalul competent din Istanbul a acceptat punerea sub acuzare a celor 41 de persoane, fără a furniza amănunte privind acuzațiile exacte.

Cursa pentru primărie de pe 31 martie a fost câștigată de Ekrem Imamoglu, din cadrul principalului partid de opoziție Partidul Republican al Poporului (CHP).

Votul a fost însă în cele din urmă anulat și reluat pe 23 iunie, după ce formațiunea la putere Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) a acuzat presupuse nereguli.

Imamoglu a câștigat la reluarea scrutinului chiar cu mai multe voturi împotriva fostului premier candidat la primăria Istanbul Binali Yildirim, un fost asociat apropiat al președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Cel mai mare oraș din Turcia și capitala financiară și culturală a țării a fost guvernată de AKP și formațiunile islamo-conservatoare care au precedat acest partid timp de 25 de ani. AKP continuă să controleze parlamentul local, notează dpa.

Sursa:AGERPRES

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău