Turcia nu va permite un nou aflux de refugiați din Siria după seism, afirmă ministrul de externe Cavusoglu

  • 13 Februarie 2023 19:36
Turcia nu va permite un nou aflux de refugiați din Siria după seism, afirmă ministrul de externe Cavusoglu

Turcia nu va permite un nou aflux de refugiați din Siria după seismul devastator de săptămâna trecută, a declarat luni ministrul de externe Mevlut Cavusoglu, transmite Agerpres.

Afirmațiile că există un nou aflux de refugiați din Siria spre Turcia (după cutremur) nu sunt adevărate. Nu vom permite acest lucru; este exclus', a spus Cavusoglu într-o conferință de presă la Ankara.

El a comentat cu privire la afirmațiile potrivit cărora sirienii trec în număr mare în Turcia în urma cutremurului de 7,8 grade de lunea trecută, în care au murit peste 37.000 de persoane în cele două țări.

Ajutorul umanitar spre zonele din Siria controlate de rebeli este adus prin punctul de trecere a frontierei de la Bab al Hawa, iar Turcia este pregătită să deschidă încă două treceri din provincia Kilis după cutremur, a arătat Cavusoglu.

„Toate aceste treceri de frontieră sunt pentru ajutor umanitar. Aceasta nu înseamnă că sirieni ajung în Turcia prin aceste treceri”, a spus el.

„Noi facilităm ajutor umanitar pentru sirieni, dar nu permitem un nou aflux de refugiați sirieni. Acestea sunt două chestiuni separate”, a subliniat șeful diplomației turce.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău