Turcia face apel la Rusia să dea dovadă de 'calm'

  • 11 Decembrie 2015 15:18
Turcia face apel la Rusia să dea dovadă de 'calm'

Turcia a făcut apel vineri la Rusia să dea dovadă de 'calm' și a avertizat că răbdarea sa are 'limite', transmite Agerpres.

'Facem apel la Rusia, care este unul dintre partenerii noștri comerciali majori, să dea dovadă de calm, dar spunem și că răbdarea noastră are limite', a declarat ministrul de externe Mevlüt Cavusoglu pe postul de știri turc NTV.

'Dacă nu am trecut la represalii după ce voi ați făcut-o nu este pentru că ne e teamă sau pentru că avem cel mai mic sentiment de culpabilitate', a adăugat el.

Turcia și Rusia traversează cea mai gravă criză diplomatică de la sfârșitul Războiului Rece, după ce un avion militar rus a fost doborât la 24 noiembrie de armata turcă.

Moscova a anunțat deja măsuri de represalii împotriva Ankarei. Războiul declarațiilor între cele două capitale a crescut permanent în intensitate după acest incident grav, rușii mergând până la a-l acuza pe președintele turc Recep Tayyip Erdogan și anturajul său că au cumpărat petrol de la gruparea Statul Islamic, iar acesta a replicat că este vorba de 'calomnii'.

Turcia nu a luat până acum măsuri împotriva Rusiei după sancțiunile anunțate de Moscova. Navele militare ruse continuă să traverseze strâmtorile Dardanele și Bosfor și cetățenii ruși pot încă să intre în Turcia fără vize, chiar dacă Moscova le-a reintrodus pentru turci începând de la 1 ianuarie.

'Acționăm cu răbdare pentru a reveni la bunele noastre relații de dinainte', a dat asigurări șeful diplomației turce.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:5,14 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău