Turcia | Două cutremure în mai puțin de 24 de ore. Bilanțul victimelor

  • 15 Iunie 2020 15:19
Turcia | Două cutremure în mai puțin de 24 de ore. Bilanțul victimelor

O persoană a murit și alte 20 au fost rănite în cele două cutremure de magnitudinea 5,9 și 5,7 grade, care s-au produs în estul Turciei în mai puțin de 24 de ore, informează luni agenția Anadolu citată de EFE, potrivit Agerpres.

Primul seism, de 5,9 grade pe Richter care a avut loc duminică după-amiază în provincia Bingol, cu epicentrul în districtul Karliova, a fost urmat de circa 90 de replici între 3 și 4 grade, potrivit informațiilor Observatorului seismologic din Kandilli.

Potrivit Ministerului de Interne, în orașul Bingol, capitala provinciei cu același nume, a murit un agent al serviciilor de securitate în timp ce alte 17 persoane au fost rănite. De asemenea, alți patru cetățeni au fost răniți în orașul Erzurum", notează Ministerul într-un comunicat.

Prăbușirea a trei turnuri de observație a provocat rănirea a trei membri ai serviciilor de securitate, potrivit biroului guvernatorului local, care a confirmat că nu s-au produs alte decese. Epicentrul cutremurului, care a survenit la ora 14:24 GMT, s-a situat în localitatea Kaynarpinar din districtul Karliova.

În cursul dimineții de luni s-a produs în același district un nou seism, de 5,7 grade, fără să existe deocamdată informații despre victime sau pagube.

Turcia se află într-o zonă cu o intensă activitate seismică. Cel mai devastator cutremur din ultimele decenii a avut loc în 1999, când un seism cu magnitudinea 7,4 grade s-a produs în regiunea Marmara și a provocat 17.000 de morți și 43.000 de răniți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău