Turcia condamnă referendumurile ilegale ale Rusiei pentru anexarea unor regiuni din Ucraina

  • 22 Septembrie 11:28
Turcia condamnă referendumurile ilegale ale Rusiei pentru anexarea unor regiuni din Ucraina

Turcia a condamnat miercuri planurile „ilegitime” ale Rusiei de a organiza referendumuri de anexare în patru regiuni din estul Ucrainei, pe care le controlează militar, informează Agerpres.

„Un astfel de fapt împlinit ilegitim nu va fi recunoscut de comunitatea internațională”, a declarat Ministerul turc de Externe într-un comunicat.

Turcia nu a recunoscut niciodată anexarea Crimeei de către Rusia, care a avut loc în primele luni ale unui conflict mocnit care a izbucnit în 2014 și a dus la invazia totală a Rusiei la 24 februarie.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a folosit de relațiile sale de prietenie atât cu Moscova, cât și cu Kievul, pentru a încerca să medieze discuții directe privind obținerea unui armistițiu. Cu toate acestea, decizia Rusiei de a organiza voturile de anexare și de a mobiliza parțial rezerviștii semnalează începutul potențial al unui capitol și mai violent al războiului.

Erdogan le-a transmis marți liderilor mondiali la Națiunile Unite că atât Moscova, cât și Kievul au nevoie de ajutor pentru a găsi o „cale demnă de ieșire” din criză.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
20,4
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:3,13 m/s
Fri
16
Sat
14
Sun
16
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău