Turcia anunță că a lansat operațiunea aeriană „Claw Sword” în nordul Irakului și al Siriei

  • 20 Noiembrie 10:40
Turcia anunță că a lansat operațiunea aeriană „Claw Sword” în nordul Irakului și al Siriei

Ministerul Apărării al Turciei a anunțat, duminică, că a lansat operațiunea aeriană 'Claw Sword' în nordul Irakului și al Siriei, regiuni 'utilizate ca baze de teroriștii' kurzi, transmite Agerpres.

„Avioanele au decolat de la bazele lor, operațiunea aeriană a început”, a transmis ministerul într-un comunicat, la o săptămână după atentatul comis pe o stradă comercială din centrul Istanbulului.

Operațiunea aeriană a fost întreprinsă 'în conformitate cu drepturile de legitimă apărare ce decurg din articolul 51 al Cartei Națiunilor Unite, pentru a elimina atacurile teroriste din nordul Irakului și al Siriei, a asigura securitatea frontierelor și a elimina terorismul de la sursă', a adăugat ministerul turc.

În cursul nopții, ministerul a postat pe Twitter următorul mesaj: 'A sosit ceasul pentru a da socoteală! Ticăloșii vor fi trași la răspundere pentru atacurile lor perfide'.

„Cuiburile terorii sunt distruse de lovituri de precizie”, a adăugat el, fără alte detalii despre țintele vizate.

Atentatul din 13 noiembrie comis pe artera comercială aglomerată Istiklal din inima Istanbulului s-a soldat cu moartea a șase persoane și rănirea altor 80.

Autoritățile au acuzat imediat de atentat Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și YPG (Unitățile de protecție a poporului), miliție kurdă activă în Siria, acuzată de Turcia că este afiliată PKK.

Potrivit comunicatului, ministrul apărării Hulusi Akar 'a condus și gestionat operațiunea Claw Sword (...), de la centrul operațiunilor armatei aerului'.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
1
Fri
2
Sat
2
Sun
2
Mon
2
Arhivă Radio Chișinău