Turcia: Alte trei persoane, salvate de sub dărâmături în Antakya, după 260 de ore de la cutremur

  • 17 Februarie 2023 11:20
Turcia: Alte trei persoane, salvate de sub dărâmături în Antakya, după 260 de ore de la cutremur

Trei persoane, între care un adolescent de 14 ani, au fost salvate de sub dărâmături în orașul Antakya, în sudul Turciei, la peste 260 de ore după cutremurul care a devastat regiunea, au informat vineri autoritățile turce și mass-media, relatează AFP, citat de Agerpres.

Mustafa, în vârstă de 33 de ani, și Mehmet, în vârstă de 26 de ani, au fost salvați "la 261 de ore" după cutremur, a anunțat ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, pe Twitter.

Canalul de televiziune CNN Türk a precizat că este vorba despre Mustafa Avci și, respectiv, Mehmet Ali Sakiroglu.

Cu puțin timp înainte, la "260 de ore" după seism, un băiat de 14 ani a fost scos și el de sub ruinele blocului său din centrul Antakya, "după eforturi intense", a declarat ministrul turc.

Ministrul Fahrettin Koca a afirmat că adolescentul pe nume Osman a suferit "o intervenție" într-un spital din provincie, fără să precizeze gravitatea stării acestuia, însă băiatul apare conștient într-o fotografie.

Potrivit agenției de presa DHA, cei doi bărbați, Mehmet și Mustafa, se aflau sub dărâmăturile aceleiași clădiri, în centrul Antakya, când au fost descoperiți de serviciile de urgență.

Ministrul a afirmat că cei doi au fost transportați imediat la spital.

"Fratele nostru Mustafa și-a amintit numărul de telefon al unei rude pe care a putut să o contacteze", a spus ministrul care a prezentat și o scurtă înregistrare video.

În înregistrare tânărul poate fi auzit întrebând: "Mama e bine?", și zâmbește larg când interlocutorul său, în lacrimi, îi răspunde: "Toată lumea este bine!".

Peste 41.000 de persoane și-au pierdut viața în urma cutremurului cu magnitudinea 7,8 care a lovit Turcia și Siria pe 6 februarie la ora 04:00 (01:00 GMT), potrivit ultimului bilanț oficial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău