Turcia a ridicat peste jumătate din zidul de beton prevăzut la granița cu Siria

  • 03 Martie 2017 11:42
Turcia a ridicat peste jumătate din zidul de beton prevăzut la granița cu Siria

Turcia a ridicat mai mult de jumătate din zidul prevăzut a fi construit pe cei 911 km ai frontierei cu Siria, măsura ce a dus la scăderea numărului de tentative de trecere ilegală a graniței și de trafic transfrontalier, transmite vineri Xinhua, citând un responsabil al armatei turce.

Zidul de beton, înalt de 3,6 metri, construit de-a lungul frontierei în provinciile Hatay, Kilis și Gaziantep a redus numărul acestor tentative, a declarat joi colonelul Alparslan Kilinc.

Față de 2015, când au fost depistate 2.044 tentative de trafic de-a lungul celor 167 km păziți de regimentul 1 de frontieră, în 2016 s-au înregistrat doar 77, a precizat același responsabil.

De asemenea, numărul tentativelor de trecere ilegală a scăzut de la 12.183 în 2015, când luptele au fost intense de partea siriană a frontierei, la 8.531 în 2016, a indicat el.

Turcia a ridicat peste jumătate din zidul de beton prevăzut la granița cu Siria

Tot în 2016, 210 cetățeni ai unor state terțe, majoritatea membri ai organizației Statul Islamic și 49 ai PYD (Partidul Uniunii Democratice, aripa politică a Unităților de Protecție a Poporului Kurd) au fost capturați în timp ce încercau să treacă ilegal granița în zona acestui regiment, a precizat colonelul Kilinc.

În cadrul lucrărilor de securizare a graniței cu Siriei, guvernul turc construiește ziduri modulare, după care se află o zonă minată, urmată de șanțuri și cuști de sârmă ghimpată.

Armata patrulează de-a lungul liniei de frontieră, care este monitorizată permanent cu camere de supraveghere.

În prezent, armata turcă ridică ziduri modulare și în partea sudică a graniței cu Siria, în provinciile Suruc, Sanliurfa și Karkamis.

Ministrul apărării, Fikri Isik, a declarat în noiembrie că lucrările de construcție a zidului de beton de-a lungul frontierei turco-siriene vor fi finalizate în prima jumătate a lui 2017.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău