Turcia a reținut 573 de persoane pentru postările făcute în mediile sociale

  • 05 Februarie 2018 16:36
Turcia a reținut 573 de persoane pentru postările făcute în mediile sociale

Turcia a reținut, până în prezent, 573 de persoane pentru postările făcute în mediile sociale online și pentru protestele critice în privința ofensivei militare turce din Siria, a anunțat luni, 5 februarie, guvernul turc.

Represiunea, care s-a extins și asupra Asociației Medicale Naționale, a accentuat îngrijorările legate de libertatea de exprimare în regimul președintelui Tayyip Erdogan, care i-a criticat pe oponenții intervenției militare, calificându-i "trădători".

Turcia a lansat luna trecută o ofensivă terestră și aeriană, intitulată "Operațiunea Ramură de măslin" împotriva miliției kurde YPG în regiunea Afrin din nord-vestul Siriei. Autoritățile au avertizat în mod repetat că îi vor pedepsi pe cei care se opun, critică sau prezintă într-o lumină falsă incursiunea.

Turcia se află în mjilocul unei represiuni ce a luat amploare după tentativă eșuată de lovitură de stat din iulie 2016. Aproximativ 50 de mii de oameni au fost arestați și alți 150 de mii suspendați sau demiși din funcțiile pe care le ocupau. Criticii, inclusiv organizațiile pentru apărarea drepturilor omului și unii dintre aliații occidentali ai Turciei, susțin că Erdogan se folosește de tentativa de puci ca pretext pentru a reduce la tăcere disidența.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău